Home » Gelderse paden » Paddenpad 10 km

Een fotocollage van het Paddenpad in de gemeente Wapenveld, een van de Klompenpaden in het Gelderse. Het buurtschap Wapenveld komt al voor op een lijst van inkomsten van het Klooster Werden in het Duitse Essen volgens de heer Otten. Het had verschillende benamingen, zoals: Wapengelde, Wapenfeld, Wapengelde, Wapemvelde en Wapenveld. Het eerst komt Wapenveld in de beschrijvingen voor als er een fraterhuis gebouwd wordt in de omgeving van het Kloosterbos aan de Ellenhoorn. Het Klooster Hulsbergen. Van 1407 - 1572. Dit buurtschap kreeg leefruimte toen aan het einde van de 15e eeuw de IJsseldijk tot stand kwam, en de weteringen en de Grift gegraven werden.

Wapenveld komt dan in 1519 voor als Karel Hertog van Gelre en de Gulijk en de Grave van Zuthpen het waterschap in stelt voor de kerspelen, en de buurtschappen Vorchten, Wapenveld, Veessen en Hoorn en de Hattem. De bijnaam van de Wapenvelders is van oudsher al "De Padden" die dan ook door het plaatsen van een kunstwerk in ere wordt gehouden.Langs het dorp loopt het Apeldoornskanaal dat gegraven is vanuit de IJssel in Dieren naar Hattem waar het opnieuw weer in de IJssel uitkomt. Een heerlijke wandeling over een heidegebied, langs het Apeldoornskanaal en in de IJsselvallei.

Informatie op de website Klompenpaden.nl Veel wandelplezier toegewenst. Voor meer beelden van de omgeving kijk dan op de Regiobeeldbank.nl Alle foto's zijn auteursrechtelijk beschermd. © Willem van Leuveren Landschapsfotografie. Indien u foto's wenst te gebruiken voor welke media dan ook, bel 033-2771816 of mail naar willem@studiovanleuveren.nl

HOME

                                                                                                                           Het Paddenpad in de gemeente Wapenveld