Home » Gelderse paden » Klompenmakerspad 10 km

Landschapsfotografie rondom het Klompenmakerspad door Willem van Leuveren, landschapsfotograaf bij de Regiobeeldbank. Het Klompenmakerspad is 10 km lang en is een van de vele Klompenpaden in het Gelders Landschap. Het Klompenmakerspad rondom Oene is gelegen in de IJsselvallei. Oene is een dorp in het noordoosten van de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Epe. Oene telt ongeveer 1500 inwoners. Oene is verbonden met Epe via de Eper/Oenerweg, en hoort bij de oostelijke Veluwe. Oene staat ook bekend als 'klompendorp'. Meer dan 20 klompenmakers heeft het dorp gekend.

Markant is het gotische kerkje dat ontstaan is uit een romaans kerkje uit de 12e eeuw. De dwarsvleugel dateert uit de jaren vijftig van de 20e eeuw. Een andere bezienswaardigheid is Korenmolen Werklust, die dateert uit 1858 en toegankelijk is voor publiek.Een jaarlijks terugkerend evenement met veel publieke belangstelling is het Koefeest (oktober). Er worden dan ondermeer een paarden- en veemarkt gehouden en er worden allerlei festiviteiten omheen georganiseerd. 

Meer informatie op de website Klompenpaden.nl Veel wandelplezier toegewenst. Voor meer beelden van de omgeving kijk dan op de Regiobeeldbank.nl Alle foto's zijn auteursrechtelijk beschermd. © Willem van Leuveren Landschapsfotografie. Indien u foto's wenst te gebruiken voor welke media dan ook, bel 033-2771816 of mail naar willem@studiovanleuveren.nl

HOME

             Het Klompenmakerspad, een van de Klompenpaden in de IJsselvallei